joi, aprilie 06, 2006

"One year in the merde"

Cu scuzele de rigoare pentru dragii mei francezi (se stiu ei, cei doi :D), titlul se refera la o carte recent publicata de un american. Dansul a incercat sportul periculos de a supravietui un an in Paris... unde sper eu sa mergem peste doua zile... Lectura aceasta li-a fost recomandata de cineva la curent cu ultimele informatii si dezvoltari in zona.
Chiar daca regret nespus :)), nu pot spune ca nu inteleg acest punct de vedere.
Facand un inventar (lasand la o parte celelalte probleme de inceput, cu greselile lor care m-au costat o gramada de bani... aici fiind vorba de supravietuire, nu de lux), ultimele dezvoltari sunt urmatoarele. In primul rand, greva de o luna a determinat prelungirea perioadei de examene sau amanarea examenelor pentru sesiunea de toamna. Asta e foarte complicat... pentru ca inseamna fie imposibilitatea de a da examenele acum, de unde rezulta returnarea intregii burse (o mie si ceva de euro), fie platirea achizitionarea unei perioade in plus... cu transport (135 euro... ca biletul meu nu se poate schimba... Simona a cumparat o asigurare de 3 euro si o poate face... nush daca mai e posibil si pentru mine :D), a unei oarece perioade in camin (sub 15 zile- 86 euro, peste, 173 :O)... nici nu mai pun in calcul mancarea, pentru ca... de aia :P
In plus, nici macar nu avem toate cursurile alese, pentru ca numarul de credite nu este suficient... iar cursurile pe care le-am ales nu stim daca se mai tin, daca au examen acum sau in toamna. Profesorii nu raspund la mail, nu pot fi gasiti... iar in tara situatia e aceeasi: ati semnat pentru o suma, nu e vina noastra ca nu e de ajuns... stiati ca trebuie sa contribuiti si voi :))
Ma innebuneste necesitatea asta de a face calcule pana la ultima centima... mai ales ca stiu ca am niste bani blocati pe card, ca asigurare la camin... Poate ca la un moment dat voi fi "bogata" :)) dar nu acum. Dar daca ma "imbogatesc" la spartul targului, promit ca-i cheltui pe toti intr-o zi :)). Iau cate ceva frumos pentru fiecare suflet frumos. Din fericire pentru mine, stiu destule ;)
Asta e... you win some, you lose some...
Dar sper ca va fi bine... Sunt total pe langa? :))

Niciun comentariu: