vineri, martie 03, 2006

Cursuri si curse

Dupa ce am fost foarte suparata pe acest sistem care nu permite sa iei acele nenoricite de credite ECTS (mi se face greata cand vad numele asta) cu cursurile din propria specializare, trimitandu-te invartindu-te la toate L1, L2 si L3 (ani mai mici, corespunzatori anului 1, 2 si 3 la noi... cu observatia ca nu fac decat 3 ani), saptamana asta am reusit sa ajung la cateva cursuri, care s-au dovedit foarte interesante. Adica, la un curs despre cinematografie, de fapt despre cinema si cultura, in care se proiecteaza filme si apoi se discuta. Am vazut filmele de propaganda despre Hitler :)). Al doilea curs a fost despre persuasiunea in publicitate, deja facuta si rasfacuta la noi la fac, dar reclamele prezentate au fost foarte funny. Oricum, profesorul vorbea despre studentii romani, "mes amis roumains", ceea ce a determinat o instantanee apropiere intre noi si el. E de mirare?
Al treilea curs, cel de teoria culturii, ne-a trimis la o expozitie de arta contemporana (este vorba oricum despre arta contemporana), desfasurata in campus si alcatuita foarte interesant. Intr-o camera in forma de trapez, erau construiti sase piloni pana in tavan, care formau un soi de drum. Ca niste coloane. In fundul salii, un perete alb si doua siruri paralele negre in centrul lui. Asta ar putea fi tot, dar ceea ce e interesant este materialul: coloanele sau pilonii erau facuti din haine :)) impachetate frumos si egal. Culorile pareau sa fie alese cu grija. Ceea ce era la prima vedere peretele alb din fundul salii era de fapt un perete acoperit cu tricouri, maiouri si alte chestii de lenjerie intima de culoare alba, prinse cu ace de siguranta. Cam atat. Dar nu pot spune ce s-a vorbit despre mareata expozitie :))) Era cu adevarat fascinant sa le auzi pe cele doua "critice de arta" aducand in fata urechilor noastre uimite tot felul de cuvinte pompoase si marete despre aceasta expozitie. Funny a fost ca studentii, majoritatea studente, au observat cu tristete ca erau haine foarte dragute, care fusesera ruinate (pentru a-si pastra stabilitatea, coloanele aveau in centru un suport metalic, de unde rezulta ca hainele erau gaurite). Una peste alta, foarte interesant curs. Daca reuseste sa introduca ceva "coerenta" in arta contemporana, trebuie sa fie ceva interesant, nu? (desi profesoara ne-a recomandat sa cautam pe net pozele unui artist la moda, pe nume Stelarc. El lucreaza "cu propriul corp", pe care il suspenda cu niste carlige care trec prin piele, de diverse obiecte. Mie teama ca-mi va fi destul de greu sa ma obisnuiesc sa vad arta aici).
De asemenea am mai vazut diverse bucatele din cunoscutii "internationali": Mareike, care este din Germania, Silvia si Francesca din Italia, Jordy- cel mai cute spaniol (gay) care poate exista: blond si carliontat si foarte, foarte vesel.. are o adevarata pasiune pentru romani :); Outi, finlandeza, fata din Cehia cu nume imposibil, ceva de genul Make; cele doua grecoaice and so on. Si, desigur, noua generatie de romani, proaspat ajunsa. Se putea altfel? Iar unul dintre muschetarii vecini mi-a facut aseara plecaciuni prin baie, tinand usa si rostind cu o expresie James Dean: "come, darling!" :)))) Apropo de vecini, din nefericire a plecat prietenul meu turc (hehe, blond!), care nu si-a gasit stagiu in Franta si deci il va face in Turcia. Pacat, era foarte vesel, gatea mult si canta la bucatarie si se intreba retoric de ce nu zambesc dijonezii niciodata...
Saptamana viitoare vor fi si mai multe cursuri, dar sper sa fie si vremea mai frumoasa, sa pot spune ca sunt si mai multe curse.
Asta despre ceea ce fac... sau am facut saptamana asta. Macar de n-am mai ploua! M-a udat din nou azi, poate reusesc sa racesc. Bleah!

Un comentariu:

symbiotique spunea...

Thanks pt sfaturi si, desigur, o sa-i spun hi lui Jordy :)).
Ai grija si petrecere placuta >:D< Nu-ti fie teama sa cresti, atata vreme cat protejezi copilul din tine, acel ce poate sa zambeasca si se indragosteasca de o portocala...